Onze Specialisaties - wij helpen u graag!

Foto bij Hoofdpijnproblematiek

Hoofdpijnproblematiek


Wat kunnen we doen bij hoofdpijn?

Hoofdpijn

Elke vorm van pijn die zich in enig deel van het hoofd voordoet, wordt hoofdpijn genoemd. Er zijn zeer veel verschillende soorten hoofdpijn met net zoveel verschillende oorzaken.

Hoofdpijn, net zoals rugpijn, zijn één van de meest voorkomende van alle lichamelijke klachten en kan ook één van de meest frustrerende zijn om mee om te gaan. Pijn van elke soort in elk deel van het hoofd wordt hoofdpijn genoemd.

Veel mensen hebben wel eens hoofdpijn. Als hoofdpijn elke keer terugkomt, kan dat veel invloed hebben op het dagelijkse leven. Concentreren is dan lastig en ogenschijnlijk eenvoudige zaken als lezen, muziek luisteren of een gesprek voeren kosten moeite.

De meeste hoofdpijnen zijn onschuldig en lossen zichzelf op, maar ernstige hoofdpijn die regelmatig terugkomt kan uw vermogen om uw dagelijkse activiteiten uit te voeren aantasten en uw kwaliteit van leven verminderen.

Symptomen van hoofdpijn kunnen zijn:
- een stijve nek
- bandgevoel
- zeurend, drukkend, bonken, stekend gevoel aan één kant of in het hele hoofd
- duizeligheid
- rode, pijnlijke en/of tranende ogen, wazig zien
- kaakproblemen (knappende kaken en/of stijve kaken)

Hoofdpijn en kaakklachten (temporomandibulaire disfunctie) komen vaak samen voor.

Er is een effectieve behandeling voor een aantal vormen van hoofdpijn. De uitdaging ligt in het vaststellen van de soort hoofdpijn, de oorzaak daarvan en in het ontwikkelen van het juiste behandelplan dat zowel de frequentie als de intentie vermindert. Fysiotherapeuten kunnen helpen bij het vaststellen van het soort hoofdpijn dat u heeft.

Hoe kunnen we jou helpen?

Wanneer je naar de praktijk komt, vindt er eerst een uitgebreid vraaggesprek plaats om de klachten duidelijk in beeld te brengen. Hierop volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij er gekeken wordt naar de verschillende aspecten (zoals de kaak, schedel en zenuwstructuren) die van invloed kunnen zijn op de klachten.

Die uitkomsten vormen samen de basis voor een eerste hypothese. In samenspraak met jou, stellen we een behandelplan op. We doen ons best om het probleem zo goed mogelijk op te lossen.

Voor meer informatie kun je terecht op www.crafta.nl of http://www.aangezichtspijn.com/

Voor meer informatie over hoofd-, kaak- aangezichtproblematiek kun je contact opnemen met de onderstaande specialisten.

De volgende specialisten helpen u graag: