Onze Specialisaties - wij helpen u graag!

Foto bij Chronische pijnklachten

Chronische pijnklachten


Wat is hier aan te doen?

Wat is Reducept?

Reducept is een digitale training die plaatsvindt in Virtual Reality. Je maakt hiermee een reis door je zenuwstelsel en daarbij zie je en hoor je hoe pijn werkt. Daarnaast doe je in Reducept verschillende oefeningen, die ervoor zorgen dat je hersenen op een andere manier met pijn omgaan, zodat jij meer grip krijgt op je pijnklachten. De oefeningen zijn in spelvorm.

Zowel de kennis als oefeningen van Reducept zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en behandelmethoden waarvan bewezen is dat ze pijn positief beïnvloeden.

 

De Virtual Reality training kan op zichzelf als behandeling worden ingezet, maar wordt meestal gebruikt als aanvulling op andere behandelmethoden.

 

Voor wie is Reducept geschikt?

Reducept is in principe geschikt voor iedereen met chronische pijnklachten, dus voor iedereen die al een langere tijd met pijn worstelt. Bij de intake worden de aanwezige klachten besproken en wordt samen met de fysiotherapeut een inschatting gemaakt of de training een goede methode kan zijn om grip te krijgen op je pijnklachten.

 

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

De volgende specialist helpt u graag: