Onze Specialisaties - wij helpen u graag!

Foto bij Sport Fysiotherapie

Sport Fysiotherapie


Sportfysiotherapie

Binnen de praktijk wordt de sportfysiotherapie verzorgd door Willem Slooijer en Franklin Achterhuis. Willem helpt al dertig jaar sporters met hun revalidatie. Franklin is sinds juni 2011 afgestudeerd als Master Sportfysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht.

In de sportfysiotherapie wordt er gelet op de vijf grondmotorische eigenschappen:

  1. Kracht
  2. Snelheid
  3. Lenigheid
  4. Uithoudingsvermogen
  5. Coördinatie

Per sport en per individu verschilt de aandacht per grondmotorische eigenschap. De sportfysiotherapeut maakt een analyse om je zo snel mogelijk op jouw oude of een hoger sportniveau te brengen.

Ervaring

Onze jarenlange ervaring hebben we opgedaan bij voetbalverenigingen als Heracles Almelo, maar ook bij de lokale voetbalvereniging Excelsior ’31. Bij deze laatste is Franklin Achterhuis ook werkzaam. Jaap Dannenberg is jarenlang als fysiotherapeut actief geweest in de waterpolowereld (waterpoloteam van het Ravijn in Nijverdal en voorheen ook bij de KNZB).

Franklin Achterhuis is afgestudeerd aan de Master opleiding Sportfysiotherapie in Utrecht. Zo zijn we er als praktijk zeker van dat de laatste wetenschappelijk onderbouwde middelen gebruikt worden. Denk hierbij aan het gebruik van sportspecifieke testen en krachtschema’s. Dat betekent dat je als sporter op een verantwoorde, wetenschappelijk bewezen en sportspecifieke wijze getraind wordt.

 

Neem voor meer informatie contact op met onderstaande specialisten!