Sport fysiotherapie

Binnen de praktijk wordt de sportfysiotherapie verzorgd door Franklin Achterhuis, Jorrick Brinkman en Dionne Hendriksen. Franklin is sinds juni 2011 afgestudeerd als Master Sportfysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht, Jorrick is afgestudeerd in 2019 aan de SOMT te Amersfoort en Dionne zal dit jaar afstuderen als Master sport

Grondmotorische eigenschappen

In de sportfysiotherapie wordt er gelet op de vijf grondmotorische eigenschappen:

  • Kracht
  • Snelheid
  • Lenigheid
  • Uithoudingsvermogen
  • Coördinatie

Per sport en per individu verschilt de aandacht per grondmotorische eigenschap. De sportfysiotherapeut maakt een analyse om je zo snel mogelijk op jouw oude of een hoger sportniveau te brengen.

Binnen de praktijk wordt al meer dan dertig jaar sportfysiotherapie toegepast. Onze ervaring hebben we opgedaan bij voetbal (Excelsior 31), volleybal (Rivo) en athletiek (AV Rijssen) verenigingen op lokaal maar ook op regionaal niveau. 

Door onze masters zijn we er als praktijk zeker van dat de laatste wetenschappelijk onderbouwde middelen gebruikt worden. Denk hierbij aan het gebruik van sportspecifieke testen en krachtschema’s. Dat betekent dat jij als sporter op een verantwoorde, wetenschappelijk bewezen en sportspecifieke wijze getraind wordt.