Verzekeringen Verwijzing en vergoeding

Alternatief voor aanvullende verzekering voor fysiotherapie zijn onze eigen fysiopakketten. Meer info lees: Fysiopakketten

Tegenwoordig heb je geen verwijzing van de (huis)arts meer nodig voor de fysio/oefentherapeut. Er is sprake van een uitzondering wanneer de klachten voorkomen op de Chronische Lijst Borst. De kosten daarvan vallen na de twintigste behandeling onder de basisverzekering. Daarbij is een verwijzing van een specialist (of soms huisarts) wel verplicht. Dat geldt ook voor fysiotherapie aan huis.

Doordat je in de meeste gevallen zonder verwijzing terecht kunt bij de fysio/oefentherapeut, dé specialist in beweging, kun je direct beginnen met het werken aan jouw herstel.

Aanvullend verzekerd

De vergoeding voor fysiotherapie (en zijn specialisten) is voor het grootste deel uit de basisverzekering gehaald. Dat betekent dat patiënten vanaf achttien jaar in de meeste gevallen aangewezen zijn op de aanvullende verzekering. Voor kinderen tot achttien jaar en chronische patiënten gelden andere regels. Hoe je bent verzekerd en welke vergoedingen er gelden, is per zorgverzekering verschillend en opgenomen in de polis. Houd er rekening mee dat er vrijwel altijd een aantal behandelingen per jaar worden vergoed en niet per ziektegeval. Daarnaast gelden sommige indicaties zoals REUMA en HARTZIEKTEN niet meer als chronisch.

Tot slot is het belangrijk dat je rekening houdt met het eigen risico. Per januari 2017 geldt er voor verzekerden van achttien jaar en ouder een verplicht eigen risico van minimaal 385 euro.

Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij een contract gesloten en kunnen we de nota’s direct indienen. Is dit niet het geval dan krijg je een nota, die je zelf bij de verzekeringsmaatschappij in kunt dienen.

Zorgverzekeraars die onbeperkt vergoeden zijn (afhankelijk van de polisvoorwaarden):

 

Overzicht