BikeFit

De fietsmeting verbetert je fietshouding en voorkomt blessures

Met een fietsmeting vergroot je je fietsplezier! En nog beter: je voorkomt en bestrijdt klachten en/of blessures. Bij een BikeFit draait alles om de juiste houding en een optimale fietspositie. Daarom is het belangrijk dat de fiets volledig is afgestemd op jouw lichaam. Zo geniet je nog meer van je gravelbike, wielrenfiets of mountainbike. Daarbij werken we samen met en op locatie bij Bikebasement in Rijssen. Bij deze fietsmeting staat – naast je sportieve doelen - je medisch specialistische vraag centraal. 

  

Het beste uit jezelf met een fietsmeting

Ben jij een fanatieke wielrenner, of slalom je het liefst voor de lol door de bossen? In alle gevallen moet je fiets gewoon goed zijn. Je wilt vertrouwen op de kwaliteit, maar ook het beste uit jezelf halen. Dat doe je vanzelfsprekend door te trainen, maar vergeet daarbij niet je materieel: laat je fiets perfect afstellen. Zo hou je ook je ‘bike fit’! 

 

Fietsmeting: materieel en training in perfecte harmonie  

Kamp je met blessures, wil je meer uit je training halen of ben je een startende fietser? Plan een fietsmeting in (ook wel dynamische fietspositie analyse genoemd). In alle gevallen is een uitgebreide BikeFit de perfecte start. Je eigen fiets wordt optimaal op jou afgesteld, compleet met de juiste instelling van je schoenplaatjes. Maximaal plezier in het fietsen dus! 

  

Veelvoorkomende blessures bij het fietsen:  

  • Onderrug  
  • Zitvlak/zadelpijn  
  • Knieën  
  • Schouders en nek  
  • Pols en handen  

  

BikeFit opties op maat: 

BikeFit Comfort (€189,-) 

Optimaal fietsen begint met een gedetailleerde statische meting. Zo wordt je fiets perfect afgesteld op jouw lichaamsbouw en behoeften. De lenigheidstest toont eventuele beperkingen op je fietsprestaties. Met deze fietsmeting ben je verzekerd van een gepersonaliseerde en ergonomische fietspositie. Zo til je je fietsplezier naar een hoger niveau. 

 

BikeFit Comfort Plus (€239,-) 

Combineer de voordelen van BikeFit Comfort met een diepgaande pedaalanalyse met je eigen trapbewegingen. Zo sporen we direct mogelijke inefficiëntie en asymmetrie op. Het resultaat is een soepele en vloeiende trapbeweging. De optimale fietspositie dus!  

 

BikeFit Comfort Pro (€329,-) 

Geniet van een uitgebreide fietsmeting, inclusief een persoonlijke Shoe Fit. Daarbij meten we de interactie tussen jouw voeten en pedalen. We passen je schoenen perfect aan op je voeten zodat je de pedalen optimaal kunt bedienen.  

 

Kortom, met een persoonlijke BikeFit ervaar je een ongeëvenaard comfort, verbeter je je prestaties en verklein je het risico op blessures.  

Jorrick Brinkman is sportfysiotherapeut en een ware sportfanaat. Met zijn tien jaar ervaring en meerdere beklimmingen van de Ventoux in de benen, is hij dé expert die je helpt om je rit naar een hoger niveau te tillen! 

Meer weten over een fietsmeting? Maak een afspraak met Jorrick.