Specialisatie
Kinderfysio

Kinderfysio: gespecialiseerde hulp voor onze jongste patiƫntjes!

Als kinderfysio zie je hele jonge kinderen, maar ook pubers! Heeft je baby moeite met een bepaalde houding, je schoolgaande kind met schrijven of je tiener met sporten? Bij de kinderfysio zijn alle kids van 0 tot 18 jaar welkom. Onze aanpak is speels, effectief en op maat gemaakt voor elk kind. 


Waarom ga je naar de kinderfysio?

Kinderen hebben hun eigen uitdagingen, van voorkeurshoudingen bij baby's tot sportblessures bij tieners. Ook bij zwaardere onderwerpen, zoals problemen na kinderkanker, staan we klaar. Met speelse oefeningen en kindvriendelijke materialen maken we fysio leuk en leren kids beter bewegen. Voor de kleintjes komen we zelfs gewoon bij jullie thuis, in een vertrouwde omgeving. 

Neem bij twijfel contact op met onze kinderfysiotherapeut Lotte. Je kind staat voorop!


Kinderfysio en school

Lichamelijke problemen kunnen ook op school van invloed zijn. Een motorische of mentale achterstand ten opzichte van klasgenootjes valt dan op. Maar ook sensomotorische problemen of ADHD en pervasieve ontwikkelingsstoornissen (PDD-NOS) zie je in de klas vaak terug. Een vroege diagnose en behandeling zijn bevorderlijk voor de ontwikkeling van je kind. Daarom werken we vaak samen met de school of combineren een behandeling thuis en op school.  

 


Kinderfysio of andere zorg?

Bij complexere klachten staat ons team klaar om mee te denken. Zo kunnen we snel schakelen als er bijvoorbeeld een echo nodig is. Je kunt via je huisarts naar ons worden doorverwezen, maar je mag ook gewoon zelf contact opnemen. Goed nieuws: kinderfysio zit in de basisverzekering, dus geen zorgen over de kosten! 


Onze specialisten

Lotte Hulsman

Opgewekt, duidelijk, bekwaam.