Onze Specialisaties - wij helpen u graag!

Foto bij Rugscholing

Rugscholing


Kracht-, herstel-, coördinatie- en stabiliteitstraining

Ongeveer 60 tot 90% van de bevolking krijgt ooit last van lage rugpijn. Verschillende onderzoeken tonen aan dat oefentherapie een gunstig effect heeft op lage rugklachten. Rugscholing is een bepaalde vorm van oefentherapie en is de laatste jaren steeds populairder geworden.

De romp moet een krachtige stabiliteit hebben om de armen en benen (de ledematen) te bewegen. Is dit niet het geval, dan kunnen zowel de alledaagse activiteiten als sportactiviteiten niet goed uitgevoerd worden en mogelijk tot rugklachten of andere blessures leiden.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens de rugscholing ligt de focus op het verhogen van de belastbaarheid van de rug. Buik-, rug- en bilspieren worden getraind op kracht en stabiliteit, waardoor je de belasting van het dagelijks leven beter aankunt.

Rugscholing is een vorm van krachttraining zonder fitnessaparatuur. Gedurende de training zullen de spieren worden getraind met behulp van grondoefeningen op een fitnessmat en oefeningen op een fitball. Deze functionele oefeningen kun je ook thuis doen. Zo kun je jouw kracht en stabiliteit behouden.

Neem voor meer informatie contact op met onderstaande specialisten!