Specialisatie
Psychosomatisch fysiotherapie

Psychosomatische therapie helpt bij stress en spanning 

Bij psychosomatische (fysio)therapie gaan we uit van een verstoord evenwicht tussen spanning en ontspanning, maar ook tussen belasting en belastbaarheid. Tijdens de behandeling kijken we naar lichamelijke, psychologische en sociale aspecten. 

Voel je je continu moe? Last van frequente hoofdpijn of onverklaarbare pijntjes? Dan kan het zijn dat je lichaam je een signaal geeft. Psychosomatische problemen uiten zich vaak in extreme vermoeidheid, duizeligheid en hoofdpijn. Maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst. Vaak is er sprake van lichamelijke klachten en een psychische overbelasting. Deze kunnen elkaar flink versterken! 

Stress, of (onverklaarbare) lichamelijke problemen?

Plan dan een intakegesprek met onze psychosomatisch fysiotherapeut Laurian!


Tijdens de psychosomatische therapie 

Je klachten kunnen een psychische oorzaak hebben, maar worden ook vaak veroorzaakt door lichamelijke overbelasting. Tijdens de behandeling leer je meer over de samenhang van je lijf, je ademhaling en ontspanning. Het doel is om je beter bewust te worden van je lichaam en daardoor de balans tussen belasting en belastbaarheid te verbeteren. 

Check de groepstraining RelaxFit. Hierbij combineer je in een gezellige groep inspanning en ontspanning. Je kan altijd vrijblijvend een proefles meedraaien. 

Meer informatie


Hulpstukken bij psychosomatische therapie 

  • Een breintraining met een VR-bril (Reducept methode) kan verlichting bieden
  • Je hersendoorbloeding wordt geboost met de zogeheten Epiphora methode. Dit kan helpen bij onverklaarbaar uitblijvend herstel. 

 

Of je nu last hebt van:

  • spannings- en stressklachten
  • ademhalingsproblemen
  • werkgerelateerde klachten 
  • chronische pijnklachten of vermoeidheid
  • angst- of depressieve klachten

of onverklaarbaar uitblijvend herstel, deze therapie kan je de weg wijzen naar een evenwichtiger leven.  

Boek een intakegesprek om meer te weten te komen over het effect van psychosomatische (fysio)therapie. 


Onze specialisten

Laurian Kruiper

Ik vind het fijn hoe ze mij benaderen en met mij omgaan. Ze wijzen me er ook vaak op dat ik mijn grenzen aan moet geven.