Onze Specialisaties - wij helpen u graag!

Foto bij Kracht, herstel, coördinatie en stabiliteit

Kracht, herstel, coördinatie en stabiliteit


Krachttraining?

Kracht en Herstel

Ben je geblesseerd geweest of heb je andere klachten aan het bewegingsapparaat? Dan kan een kracht- en hersteltraining onder leiding van een fysiotherapeut je een stuk verder helpen. Deze training zorgt ervoor dat je niet alleen op de juiste manier revalideert, maar ook het snelst herstelt van de klachten. Er wordt in overleg met jou, een op maat gemaakt kracht- en herstelprogramma gemaakt. Voor een sporter zal dit sportspecifiek zijn. Voor bekkenklachten zal dit meer functioneel zijn. De doelen bepaal jij! Samen met de specialst wordt er voor een juiste uitvoering gezorgd.

Coordinatië en stabiliteit

Tijdens een training is het is net zo belangrijk om aandacht te besteden aan de kleinere (fijne) spieren, als aan de grote (grove) spiergroepen. De fijne spiergroepen hebben een belangrijke functie. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een betere afstemming tijdens het bewegen en dus voor een betere stabiliteit in de gewrichten. Als er geen juiste afstemming is tussen de grove en de fijne musculatuur kan er een blessure optreden. Daarom is het voor de stabiliteit belangrijk om alle spieren evenredig te trainen.

Stabiliteit in buik en rug

Buikspieren zijn spieren die normaal gesproken beter getraind worden dan bijvoorbeeld rugspieren. Maar beiden zijn belangrijke rompstabilisatoren. De rompmusculatuur wordt bij veel dagelijkse activiteiten gebruikt. Onze specialisten helpen jou graag met een specifiek rugstabiliteitprogramma.

Stabiliteit in onderlichaam

Om ernstige blessures bij sporters te voorkomen, is de stabiliteit in de enkel-, knie- en heupgewrichten ontzettend belangrijk. Deze kunnen preventief getraind worden. Bij het rennen en springen wordt de kracht opgevangen door de enkel en de knie. Als je al geblesseerd bent, is het verstandig om zo snel mogelijk gedoseerd met de training te beginnen. Dit zorgt voor een goed herstel.

Neem voor meer informatie contact op met onderstaande specialisten!