Preventiv

Personeel is bij veel organisaties de grootste kostenpost. Uitval van werknemers door ziekte kan uw bedrijf dan ook veel geld kosten. Wist u dat één verzuimdag de organisatie gemiddeld zo’n 250 euro kost!? Dit soort onvoorziene personeelskosten zijn heel gevaarlijk voor de gezondheid van uw bedrijf. Het is daarom belangrijk dat uw werknemers inzetbaar zijn en blijven. Nu hoor ik u denken: “Hoe doe ik dat?” Preventiv kan u hierbij helpen! Met onze aanpak maken we uw organisatie in 4 stappen gezonder en vitaler.
 

Screening

Preventiv analyseert het nul-punt van uw organisatie op het gebeid van vitaliteit. Dit houdt in dat wij door middel van een Health Check (PMO) of een Quick check in onze mobiele app onderzoeken hoe vitaal uw werknemers momenteel zijn. Verder brengen we in deze fase via werkplek onderzoeken en gesprekken met de HR-afdeling de gezondheid, werk- en energiebeleving inzichtelijk.

Inzicht

In deze fase communiceren we de uitkomsten en verbeterpunten die in fase 1 inzichtelijk zijn geworden. We doen dit op drie verschillende niveaus: individueel, team en organisatie.

Advies

In deze fase bepalen we samen met u het vervolgtraject. We bespreken onder andere de aanpak, onderwerpen en producten die aan bod komen zoals onze Preventiv app en andere interventies die we in gaan zetten. Na het uitzetten van het vervolgtraject gaat ons team aan de slag om het vitaliteitsprogramma te verwezenlijken.

Actie

In deze fase gaan we feestelijk van start met het op maat gemaakte vitaliteitsprogramma, want vitale werknemers zorgen voor minder verzuim, een hogere arbeidsproductiviteit, een betere sfeer op de werkvloer en een beter imago voor uw bedrijf.

‘’Twijfel daarom niet langer en investeer in de vitaliteit van uw werknemers!’’