Onze Specialisaties - wij helpen u graag!

Foto bij BikeFit

BikeFit


BikeFit

Dynamische fietspositie analyse (FPA

Waarom een FPA?

Door een juiste fietspositie kunnen er veel klachten worden verholpen of voorkomen. Veelvoorkomende blessures bij het fietsen zijn:

  • Onderrug
  • Zitvlak/zadelpijn
  • Knieën
  • Schouders en nek
  • Pols en handen

Fietsen doet u natuurlijk voor uw plezier. Om plezier te hebben wilt u zo comfortabel mogelijk op de fiets zitten. Daarvoor hebt u een bepaalde kracht, lenigheid en stabiliteit nodig, maar ook een goede fietspositie. 

Om tijdens het fietsen optimaal te presteren moet u natuurlijk goed getraind zijn. De juiste fietspositie kan er echter voor zorgen dat de kracht tijdens het fietsen beter wordt overgebracht waardoor u nog beter presteert. 

 

Voor wie?

Een dynamische fietspositie analyse is niet alleen voor iedere wielrenner of mountainbiker met blessures, maar ook voor renners die hun fietspositie eens kritisch willen laten bekijken of hun prestaties willen verbeteren. 

 

Wat houdt het in?

Bij een dynamische fietspositie analyse wordt er gekeken naar de lichaamshoeken van de renner. Het verschil met een statische analyse is dat dit gebeurt terwijl u fietst op uw eigen fiets. Tijdens de analyse worden er middels specifieke meetpunten een aantal lichaamshoeken in kaart gebracht. Deze lichaamshoeken bepalen een optimale fietspositie. Wanneer er tijdens de analyse gezien wordt dat er lichaamshoeken niet optimaal afgesteld zijn, zullen deze worden bijgesteld totdat het goed is. Daarnaast wordt er gekeken naar de schoenplaatjes en indien nodig bijgesteld. 

 

Waarom Fysiotherapie Koninginneweg?

De dynamische fietspositie analyse wordt afgenomen door hierin gespecialiseerde fysiotherapeuten. Jorrick Brinkman is gespecialiseerd sportfysiotherapeut die naast zijn master opleiding een cursus heeft gevolgd om u zo goed mogelijk te helpen uw doel te realiseren. De combinatie van fietspositie analyse en sportfysiotherapie zorgt ervoor dat er specialistische zorg geboden kan worden. 

 

Over de therapeuten

Jorrick is zelf echt een sportfanaat. 

Jorrick wielrent al 10 jaar, heeft o.a. de Ventoux meerdere malen beklommen en weet wat ervoor nodig is om een fietstocht tot een goed einde te brengen. 

 

Prijzen:

 

De volgende specialist helpt u graag: