Sporters

Foto van Sporters

Binnen de praktijk wordt de sportfysiotherapie verzorgd door Willem Slooijer, Franklin Achterhuis, Jorrick Brinkman en Dionne Hendriksen. Franklin is sinds juni 2011 afgestudeerd als Master Sportfysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht, Jorrick en Dionne zijn master sportfysiotherapeut i.o.

Grondmotorische eigenschappen

In de sportfysiotherapie wordt er gelet op de vijf grondmotorische eigenschappen:

  • Kracht
  • Snelheid
  • Lenigheid
  • Uithoudingsvermogen
  • Coördinatie

Per sport en per individu verschilt de aandacht per grondmotorische eigenschap. De sportfysiotherapeut maakt een analyse om je zo snel mogelijk op jouw oude of een hoger sportniveau te brengen.

Binnen de praktijk wordt al meer dan dertig jaar sportfysiotherapie toegepast door Willem Slooijer. Onze ervaring hebben we opgedaan bij voetbalverenigingen als Heracles Almelo, maar ook bij de lokale voetbalvereniging Excelsior ’31. Bij deze laatste is Franklin Achterhuis ook werkzaam. Jaap Dannenberg was begeleider bij het waterpoloteam van het Ravijn in Nijverdal.

Onlangs is Franklin Achterhuis afgestudeerd in de Masteropleiding Sportfysiotherapie in Utrecht. Zo zijn we er als praktijk zeker van dat de laatste wetenschappelijk onderbouwde middelen gebruikt worden. Denk hierbij aan het gebruik van sportspecifieke testen en krachtschema’s. Dat betekent dat jij als sporter op een verantwoorde, wetenschappelijk bewezen en sportspecifieke wijze getraind wordt.